Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dziś drożdżowe nieco inne bo bez wyrabiania i choć w smaku jest na pewno nieco inne niż „tradycyjne” drożdżowe to równie smaczne i na pewno warte wypróbowania. Przepis z zeszytu mamy…
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 589
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 139
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 149
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 107
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 589
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 139
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 149
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 107
Składniki
Najpierw szykujemy sobie miskę. Do miski wsypujemy pokruszone drożdże, cukier, cukier waniliowy, dodajemy rozbełtane jajka, olej, mleko. Na koniec wsypujemy mąkę, przykrywamy ściereczką i zostawiamy na 7-8 godzin (ja zazwyczaj wszystko wsypuję przed snem i zostawiam na całą noc).
Po tym czasie lekko mieszamy wszystko łyżką, dodajemy rodzynki obtoczone w mące. Ciasto wykładamy na blachę i pieczemy ok 40-45 min w 170st.