Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne , lekkie o delikatnym smaku flaczki z kurczaka , które nadają się na smaczny obiad jak również na przystawkę na spotkaniach rodzinnych czy okolicznościowych.
garnek, nóż, deska, tarka,
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Kurczaka oczyszczamy, zalewamy wodą i gotujemy dodając sól i część włoszczyzny ( marchew, kawałeczek selera, pietruszka) ugotować do miękkości. Resztę warzyw zetrzeć na tarce ( grube oczka ) podsmażyć na maśle. Kurczaka wyjąc obrać z kości , a mięso pokroić. Wszystkie składniki włożyć do wywaru z kurczaka wymieszać, w razie potrzeby dolać wody. Doprowadzić do zagotowania i gotowania. Po zagotowaniu zmniejszyć płomień ognia zupę doprawić do smaku solą i pieprzem oraz przyprawą uniwersalną Kucharek , dodać roztarty w dłoniach majeranek oraz szczyptę mielonej papryki słodkiej. Flaczki zagęścić zasmażką lub mąką wymieszaną z wodą, jeżeli chcemy lekkie danie to nie zagęszczamy .