Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W czym marynować polędwiczki wieprzowe? Delikatne mięso z polędwiczek wieprzowych idealnie nadaje się na grilla. Nasza propozycja charakteryzuje się intensywnym, ostrym, ziołowym smakiem. Do przygotowania tej marynaty przyda się: ketchup, musztarda, ocet balsamiczny, sól, rozmaryn i tymianek. Polędwiczki tak zamarynowane będą kruche i soczyste.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1053
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 152
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2197
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4217
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1053
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 152
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2197
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4217
Składniki
Mięso myjemy, osuszamy i oczyszczamy z błon. Kroimy na kawałki ok. 4 cm, lekko rozbijamy dłonią i przekładamy do miski. Do osobnej miseczki dajemy ketchup, musztardę, roztarty czosnek, pokrojoną w plasterki papryczkę, ocet balsamiczny, zioła i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy. Tak zrobioną marynatę łączymy z polędwiczkami, dokładnie mieszamy. Przykrywamy folią miskę i wkładamy do lodówki na co najmniej 3 godziny. Marynata gotowa!