Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 65
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 188
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 69
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 65
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 188
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 69
Składniki
Golonkę zalać wodą i gotować około 1,5 godziny na wolnym ogniu.
Dodać wszystkie warzywa i przyprawy. Gotować jeszcze przez 1 godz.
Zdjąć z ognia, wyjąć ugotowaną golonkę i warzywa. Wsypać żelatynę, mieszać, aż żelatyna się rozpuści. Uzyskuję około 1 litra wywaru. Do galarety dodaję tylko samo mięso i pokrojoną w kostkę marchewkę.
Odstawiam do lodówki aż stężeje. Z wywaru i mięsa mam 4 salaterki galarety.
Galareta jest dobra na zdrowe kości i stawy.