Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sposobów jest wiele. Mój przepis jest sprawdzony. Jak ugotować jajko na miękko żeby zawsze było idealne? Jak ugotować jajko na miękko? Slyszalem o bardzo wielu patentach na ugotowanie jajka na miękko. Testowalem conajmniej kilkanaście, łącznie z zakupieniem urzadzenia wkłądanego do garka, które pilnuje żeby jajko faktycznie ugotowało się na miękko. Sposób jednak mojej mamy, która nauczyła mnie gotować jajko na miękko jest najlepszy - daje 98% skuteczność uzyskania jajka na miękko, w którym białko jest ścięte, żółtko płynne i nie zależy to praktycznie od tego czy jajko jest duże czy małe. Od tej pory już nigdy nie zapytacie, jak ugotować jajko na miękko :) Sposób na ugotowanie jajka na miękko: 1. Wkładamy jajka do pustego garnka 2. Zalewamy je woda w normalnej temperaturze - nie wrzątkiem i nie zimną - do pioziomu takiego żeby delikatnie unosiły się nad dnem 3. Stawiamy na gaz, płytę elektryczna - nie ma to znaczenia - ważne żeby ustawić od razu palnik na max 4. W momencie rozpoczęcia się gotowania (pierwsze duże bąble powietrza) uruchamiamy stoper - nie zmniejszamy siły palnika! 5. Po dokładnie 2 minutach i 45 sekundach, garnek zdejmujemy z palnika i do garka wlewamy zimną wodę. 6. Po 10 sekundach wyjmujemy jajka do miseczki Tak przygotowane jajka na miękko będą ciepłe, z miękkim żółtkiem i sciętym białkiem. Smacznego - polecam wypróbować! :)
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 30
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 112
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 700
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 78
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 30
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 112
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 700
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 78
Składniki