Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki z czekoladą w środku to niezwykle prosty, a do tego tani deser. Wystarczy zmieszać ze sobą wszystkie składniki, przelać masą do papilotek i upiec. Przed podaniem możesz oprószyć je odrobiną cukru pudru.
Foremka do muffinek
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 34
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 136
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 218
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 34
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 136
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 218
Składniki
Mąkę wymieszaj z kakao, proszkiem do pieczenia i cukrem.
Jajko zmiksuj z olejem i wodą.
Do suchych składników wlej mokre i dokładnie wymieszaj za pomocą rózgi lub sylikonowej łopatki.
Formę na babeczki wyłóż papilotkami. Do połowy wysokości każdej z nich wlej ciasto. Na środku wyłóż po 1 kostce czekolady. Przykryj kolejną porcją ciasta. Ważne: papilotki powinny być wypełnione masą do 3/4 wysokości, w przeciwnym razie istnieje ryzyko, że masa wyleje się poza foremkę.
Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 30 minut.