Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy fan podrobów powinien wiedzieć, w jaki sposób przygotować gulasz z żołądków drobiowych. To wyjątkowo smaczne i proste danie z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom swojskich smaków.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2400
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1531
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 555
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3677
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1425
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2400
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1531
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 555
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3677
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1425
Składniki
Na samym początku dokładnie wypłucz żołądki z kurczaka. Oczyszczone, przekrój na pół, a większe na 4 części. Następnie zalej je zimną wodą, tak by były całkowicie przykryte. Dodaj liście laurowe oraz ziela angielskie i gotuj około 1 godzinę, aż mięso zmięknie.
Obierz cebulę i pokrój w talarki. Marchewkę i pietruszkę obierz i zetrzyj na tarce na cienkie paseczki. Seler naciowy pokrój w kostkę lub na cienkie plastry. Na patelni rozgrzej masło klarowane i wrzuć wszystkie warzywa.
Podsmażaj do momentu, aż marchewka będzie al dente, a cebulka zyska złoty kolor. Następnie dodaj czosnek oraz papryki w proszku. Dodaj mąkę i wszystko dokładnie wymieszaj. Smaż wszystko jeszcze chwilę, uważając, aby warzywa się nie przypaliły.
Na patelnię z warzywami dodawaj po 1-2 chochelki wywaru z żołądków, cały czas mieszając, by nie powstały grudki. Następnie całość przelej do garnka z żołądkami i dokładnie wymieszaj. Do smaku dodaj sól i pieprz.
Duś wszystko na wolnym ogniu, pod lekko uchylonym przykryciem przez około 20 minut, od czasu do czasu mieszając. Jeśli sos wyszedł zbyt rzadki, możesz go zagęścić dodając mąkę połączoną z niewielką ilością ciepłej wody. Pod koniec możesz dodać śmietanę i lekko wszystko zagotować.