Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny gulasz - idealne danie na obiad.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11067
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3465
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1174
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4180
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 361
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11067
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3465
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1174
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4180
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 361
Składniki
Boczek pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzany olej. Wysmażyć na skwarki. Dodać posiekaną cebulę i czosnek, zeszklić. Do podsmażonych składników dodać mięso z indyka wcześniej umyte i pokrojone w średnią kostkę. Smażyć ciągle mieszając ok. 20 min.
Kostkę rosołową oraz przecier rozpuścić w gorącej wodzie. Do mięsa dodać pokrojoną paprykę, warzywa oraz bulion z przecierem. Dusić 15 min. ( do miękkości mięsa i warzyw ).
Gotowe danie doprawić solą, pieprzem, wędzoną papryką. Na koniec dodać śmietanę z mąką i zagotować 5 min. Podawać z ryżem ugotowanym wg. przepisu. Życzę smacznego.