
Przepisy - jajecznica (188)




































Filmy - jajecznica (11)






Książki kucharskie - jajecznica (60)
Kucharze - jajecznica (0)
Nie znaleziono kucharzy spełniających kryteria wyszukiwania.
Artykuły - jajecznica (29)



Forum - jajecznica (71)
29 maja 2009
No dla mnie akurat jajecznica z cebulą jest niezjadliwa, ale faktycznie tłuszcz (niezależnie jaki), musi byc mocno rozgrzany.
29 maja 2009
a ja robię jajecznicę na śmietanie. Smaruję trochę nagrzaną patelnię rozkrojonym ząbkiem czosnku, ktory wyrzucam. Odrobina masła, sól, wybijam na to jajka i mieszam na patelni białka aby zaczęły się ścinać, w tym momencie dodają gęstej śmietany najlepiej słodkiej nie kwaśnej. Mieszam aż białka będą ścięte i połączą się ze śmietaną i dopiero wtedy mieszam żółtka. Jajecznica jest pulchna, ścięta ale nie na "kość".
28 maja 2009
Jajecznica, niby proste a jednak trudne danie które dało mi wiele do myślenia.
Zastanawiam się czy istnieje przepis który trafia do wszystkich domowników, w końcu jajecznice robi się na 100
sposobów z nieskończoną różnorodnością składników :) Jedni wolą z lejącym żółtkiem, inni ze ściętym, jedni ze
zmąconego uprzednio jajka, drudzy tylko troszeczke przemieszaną z sadzonego, na maśle, oleju, smalcu, z pomidorami,
cebulą, papryką, koprem, serem żółtym, pieczarkami i dziesiątkami różnych mięs, podawaną na talerzu z chlebem, do
grzanki, na bułce w formie kanapki....
Każdy lubi inaczej, przynajmniej u mnie.
Jak jest u was? Macie jakiś sekretny przepis którym dogadzacie swoim rodzinom?
Durszlak - jajecznica
Wyniki wyszukiwania dostarcza duszlak.pl