Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajecznica to idealna propozycja na każde śniadanie. To potrawa lubiana przez dorosłych i dzieci, ale zazwyczaj jest przyrządzana z dodatkiem oleju. Przyrządzanie jej na patelni sprawia także, że jajka lubią się przypalać, a uzyskanie kremowej konsystencji jest nie lada wyzwaniem. Ta jajecznica na parze jest idealna dla osób trzymających linię. Zawiera tylko masło, które jest bogatym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych. Potrawa jest delikatna i kremowa, rozpływająca się w ustach.
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 154
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 270
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 39
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 154
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 270
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 39
Składniki
Białka oddziel od żółtek. Białka roztrzep w osobnej miseczce z dodatkiem mleka, soli i pieprzu. W dużym garnku zagotuj wodę. Nad wrzątkiem umieść miseczkę z rozbełtanym białkiem. Dodaj masło. Możesz też użyć specjalnej nakładki do gotowania na parze, na której postawisz miseczkę.
Mieszaj białka z masłem do momentu ścięcia i rozpuszczenia tłuszczu. Dodaj żółtka i dalej mieszaj, aż wszystko ładnie się nie zetnie, ale całość dalej pozostanie kremowa. Dwie gałązki natki pietruszki posiekaj i dodaj do jajecznicy na parze. Podawaj danie na ciepło, udekorowane gałązkami i listkami pozostałej natki pietruszki.