Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa Wegeta do słoików to super szybka do przygotowania alternatywa dla domowej kostki warzywnej . Sposób jest genialny i prosty. Taką domową wegetę używam do zup czy sosów. Bardzo wygodna i praktyczna sprawa.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 76
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3321
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1161
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 76
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3321
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1161
Składniki
Wszystkie składniki należy zmielić w maszynce. Te które trzeba obrać np. marchew obieram. Po zmieleniu zasypać solą, wymieszać i zostawić na ok. 30 minut. Nakładać do słoików i szczelnie zamknąć. Nie wymaga pasteryzacji. Sól dobrze konserwuje. Przechowywać w chłodnym miejscu a bieżący słoik trzymać w lodówce.