Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekonaj się, jak smakuje śledziowy tatar Magdy Gessler. Przepis popularnej restauratorki możesz wypróbować przy okazji najbliższej imprezy. Goście będą zachwyceni
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1962
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1641
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2644
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1962
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1641
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2644
Składniki
Jajka ugotuj na twardo i obierz ze skorupki. W piekarniku rozgrzanym do 220 stopni upiecz paprykę. Obierz ją ze skórki.
Filety śledziowe, ugotowane jajka, obraną paprykę, ogórki, cebulę i grzybki pokrój w drobną kostkę i umieść w misce. Wymieszaj dokładnie całość. Dodaj kapary. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
W osobnym naczyniu wymieszaj musztardę, miód, pastę pomidorową i dopraw je ostrą papryką mieloną oraz pieprzem. Tak przygotowany sos połącz z produktami w pierwszej misie. Dokładnie wymieszaj.
Tatara śledziowego wstaw do lodówki na co najmniej godzinę, żeby smaki się przegryzły. Po tym czasie wyjmij, ułóż na talerzu i podaj gościom. Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.