Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wzorowałam sie na przepisie z jakiegoś programu kulinarnego.Niestety nazwy dania nie pamiętam.Muszę przyznać ,że tak przygotowana kapusta do doskonały dodatek do pieczonej gęsi lub innych pieczonych mięs.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 107
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 57
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 463
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13504
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 107
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 57
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 463
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13504
Składniki
kapustę włożyć do garnka,dodać liście laurowe,ziele angielskie,łyżke oleju,wlać wode i gotować do miękkości,jeśli będzie bardzo kwaśna dodać troszkę cukru
ziemniaki obrać i ugotować do miękkości
boczek pokroić w drobna kostkę i usmażyć razem z łyżką oleju i posiekaną drobno cebulą
miękkie ziemniaki utłuc ,wywar z kapusty odlać
do ziemniaków dodać kapustę i usmażony boczek,doprawić solą i pieprzem,dokładnie wymieszać i podawać gorące z pieczonym mięsem lub drobiem
wywar z kapusty również świetnie smakuje