Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polędwica ze schabu to pyszna , aromatyczna wędlina, którą możemy przygotować sami w domu. Mając schab i przyprawy to nic prostszego jak przygotować tę pyszna wędlinkę. Polecam
miska, szklanka, łyżka, opcjonalnie praska do czosnku,
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4309
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417095
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4309
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417095
Składniki
Schab gotowy do suszenia.
Schab po oczyszczeniu z błonek, myjemy, a następnie dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym, obtaczamy w cukrze Wkładamy do lodówki na 24 godziny. Po 12 godzinach schab obracamy i wkładamy na następne 12 godziny ( co w sumie daje nam 24 godziny). Po 24 godzinach schab wyjmujemy , myjemy i dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym i obtaczamy w soli. Wkładamy do lodówki na 36 godzin - raz obracamy. Po tym czasie schab wyjmujemy, myjemy z soli , osuszamy. Wszystkie przyprawy mieszamy ze sobą , mieszanką dokładnie nacieramy mięso tak by całe mięso było pokryte, wkładamy na dobę do lodówki. Wyjmujemy , wkładamy do siatki wędliniarskiej lub pończochy i wieszamy w ciepłym przewiewnym miejscu na 7 - 8 dni. Gotową polędwicę przechowujemy w lodówce. Smacznego Rada; Tak przygotowaną polędwicę możemy suszyć również w lodówce No - Frost.