Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta kiszona zasmażana to jedna z ulubionych potraw i świetny dodatek do obiadów.
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 33
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 136
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 216
Kotlety mielone w sosie pomidorowym. Smaczny i niedrogi obiad. Do sosu dodał...
Odsłon: 33
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 136
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 216
Składniki
Kapustę odsączamy z soku i płuczemy jeżeli jest bardzo kwaśna. Kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy do garnka
Zalewamy wodą tak żeby przykryła całą kapustę. Dodajemy sól, liście laurowe, ziele i pieprz. Doprowadzamy do wrzenia a następnie zmniejszamy ogień i gotujemy do miękkości .
Teraz szykujemy zasmażkę. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę na rumiany kolor. Następnie dodajemy mąkę i podsmażamy przez chwilę.
Jak cebula i mąka są już brązowe to przekładamy z garnka trochę kapusty razem z wywarem i mieszamy. Następnie całość przekładamy do kapusty. Sprawdzamy smak i ewentualnie możemy dodać więcej soli i pieprzu. Gotowe… Smacznego