Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszna kaszę do mięsa zamiast ziemniaków.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1451
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 509
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1451
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 509
Składniki
Na patelnię wlewamy 2 łyżki oleju. Rozgrzewamy i wrzucamy warzywa. Podsmażamy,a potem dusimy aż będą miękkie. W między czasie dodajemy przyprawy z warzyw i paprykę ostrą, jeżeli nie lubimy ostrych potraw paprykę możemy pominąć lub posypać słodką. Następnie dodajemy kaszę gryczaną i mieszamy chwilkę smażymy. Doprawiamy jeśli trzeba sola i pieprzem. Podajemy na ciepło.