Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienita przekąska z grilla w wersji wegetariańskiej. Słodkie bataty w połączeniu ze słoną fetą i lekko pikantnym jarmużem idealnie ze sobą współgrają. Ich przygotowanie jest banalnie proste, dlatego można je przygotować nawet w plenerze.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 261
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 190
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 261
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 190
Składniki
Bataty oczyść, przekrój na pół. Każdą połówkę przypraw solą i pieprzem. Skrop oliwą. Owiń folią aluminiową i przełóż na grilla.
Bataty grilluj do momentu, aż będą miękkie.
Do miseczki przełóż ser feta i rozdrobnij go widelcem. Liście jarmużu opłucz, osusz, poszatkuj i przełóż do miseczki. Farsz do batatów dopraw solą i pieprzem. Składniki wymieszaj. UWAGA: jeśli pieczone bataty przygotowujemy w plenerze, farsz najlepiej przygotować w domu i spakować w pojemnik.
Upieczone bataty zdejmij z grilla, odwiń folię aluminiową. Wydrąż odrobinę środek. Bataty nadziej farszem z fety i jarmużu. Smacznego!