Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa robiona tradycyjnie metodą domową, podsuszana kilka dni, smakuje bardzo dobrze.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 259
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 259
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Przyprawy na 1 kg farszu: Pieprz naturalny 3g Czosnek 3g Majeranek 2g Peklosól 20g Cukier 2g Gorczyca biała cała 2g Pieprz naturalny młotkowany 1g Woda na całość 5%
Mięso wieprzowe mielone na sitku 10 mm. Dodana sól peklowa i cukier, wymieszane i odstawione do peklowania suchego.
Peklowane na sucho przez okres 4 dni w temperaturze 6°C.
Nabijane w jelita wieprzowe kalober 26/28, odkęcane na odpowiednie długości.
Osadzane 2 godziny w temp. 20°C. Osuszane w wędzarni w temp. 40°C.
Wędzone zimnym dymem przez 2-3 dni po 8 godz. w temp. 22-30°C. Podsuszane przez okres 3 dni.