Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O intensywności rosołu decyduje ilość i jakość użytych składników, a także długość gotowania. Im więcej mięsa i warzyw oraz dłuższy czas „pyrkania” na ogniu, tym zupa będzie lepsza i bardziej wyrazista. Dlatego też tęgi rosół z mieszanych mięs jest gotowany na kurczaku, indyku, wołowinie i kaczce. Co więcej, możesz dodać inne rodzaje mięsa, które akurat masz pod ręką. Im jest ich więcej, tym lepiej! Taki tęgi rosół sam w sobie może stanowić pożywne danie obiadowe. To także idealny sposób na szybsze zwalczenie infekcji. Tę zupę można nazwać naturalnym antybiotykiem.
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 234
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 234
Składniki
Do dużego garnka wlej wodę do 1/3 wysokości. Zagotuj. Mięso włóż do gotującej się wody i zostaw na ok. 15 minut. Zbierz szumowiny, które mogą się pojawić.
Cebule w łupinach opal nad palnikiem. Z lubczyku odłóż 2 gałązki do dekoracji. Następnie dodaj wszystkie warzywa i przyprawy – z wyłączeniem soli. Gotuj przez minimum 5-6 godzin, a najlepiej przez całą noc, na bardzo małym ogniu. Tęgi rosół z mieszanych mięs powinien jedynie delikatnie pyrkać.
Na sam koniec gotowania dosól zupę do smaku. Kiedy kolor rosołu będzie bardzo intensywny, odcedź go przez sitko. Podawaj z ugotowaną marchewką, korzeniem pietruszki i kawałkiem mięsa bez kości. Możesz też ugotować makaron jajeczny. Podawać zupę udekorowaną listkami lubczyku.