Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszone cytryny to tradycyjny składnik kuchni marokańskiej. Ich intensywny aromat i smak pasuje nie tylko do tagine. Można je dodać do sałatki, do dressingu, do mięsnego lub rybnego gulaszu, do duszonych warzyw czy sera.....
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10109
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2735
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1858
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 718
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3953
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10109
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2735
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1858
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 718
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3953
Składniki
Cytryny dokładnie wyszorować, osuszyć. Dziesięć z nich naciąć na krzyż do 3/4 głębokości. W nacięcia wsypać po łyżeczce soli.
Tak przygotowane cytryny układać ciasno w słoikach, dodać po kawałku kory cynamonu i gwiazdkę anyżu.
Z pozostałych owoców wycisnąć sok, zalać cytryny w słoikach. Gdyby soku było za mało, dopełnić słoiki przegotowaną wodą.
Słoiki szczelnie zamknąć, odstawić do kiszenia na przynajmniej cztery tygodnie.