Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka kruchutkie, delikatne i bardzo mięciutkie. Z tego przepisu wychodzi bardzo dużo ciastek. Pierwszy raz skosztowałam tych makóweczek u mojej koleżanki Renaty i tak mi posmakowały, że postanowiłam je zrobić
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11592
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 72
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8017
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155094
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1110
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11592
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 72
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8017
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155094
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1110
Składniki
Mąkę, cukier puder, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, jaka i masło wrzucamy do miski i wyrabiamy ciasto.
Po wyrobieniu ciasto rozwałkowujemy na placek o grubości około 0,5 cm. Na placku wycinamy foremką koła.
Na środek każdego koła nakładamy łyżeczkę masy makowej i zaginamy ciasto tak aby powstał nam trójkąt tak jak na zdjęciu.
Ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 200'C przez około 15 minut.
Upieczone ciasteczka wystudzamy na kratce. Najlepsze są na drugi dzień. Ciasteczka przechowujemy w pojemnikach szczenie zatkane. Smacznego !!!
;-D
;-)))