Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kuleczki Rafaello, które przygotujecie w domu.
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 155
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 28
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 41
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 155
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 28
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 41
Składniki
Cukier rozpuścić w pół szklanki gorącej wody. Odstawić do wystudzenia. 2 wafle zmielić lub zetrzeć na tarce. Za pomocą miksera wymieszać wszystkie składniki (wodę z cukrem, wafle, mleko w proszku, masło, 100 g wiórków kokosowych). Masę włożyć na pół godziny do lodówki, aby zrobiła się bardziej gęsta. Po 30 minutach formować z masy kulki, do środka włożyć migdał. Kuleczki obtoczyć w 100 g wiórków kokosowych. Gotowe Rafaello włożyć na kilka godzin do lodówki.