Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z tuńczykiem to niezawodny pomysł na błyskawiczny obiad. Wystarczy ugotować spaghetti, podsmażyć na patelni pomidorki wraz z czosnkiem. Całość wymieszać z tuńczykiem i oliwkami, gotowe! Do dania możesz użyć zarówno tuńczyka w sosie własnym, jak i w oleju. Jeśli wybierzesz ten drugi, pamiętaj, aby zamiast 5 łyżek oliwy, dodać tylko 2.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 309
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 67
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 498
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 309
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 67
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 498
Składniki
Pomidorki przekrój na połówki, czosnek drobno posiekaj.
Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Na patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć pomidorki i czosnek. Przypraw solą i pieprzem. Smaż na małym ogniu przez około 3-4 minuty, do momentu, aż pomidorki nie zmiękną.
Makaron po ugotowaniu odcedź i wyłóż na patelnię. Dokładnie wymieszaj z pomidorkami i czosnkiem. Przełóż na talerz. Dodaj tuńczyka i oliwki.
Całość posyp startym parmezanem. Udekoruj listkami bazylii.