Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie, którego chyba nikomu przedstawiać nie trzeba ???? Kotlet z roztłuczonej piersi kurczaka z nadzieniem z masła i pietruszki (oryginalna wersja), panierowany w mące, jajku i bułce tartej, smażony na głębokim oleju. Ulubieniec dorosłych i dzieci.
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 222
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 3688
Prosty przepis na golonki zapiekane w piwnej marynacie. Tak przygotowane mięs...
Odsłon: 36565
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 222
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 3688
Prosty przepis na golonki zapiekane w piwnej marynacie. Tak przygotowane mięs...
Odsłon: 36565
Składniki
Miękkie masło przekładamy do miseczki, dodajemy pokrojoną natkę pietruszki, lekko solimy i dokładnie mieszamy.
Masełko wykładamy na folii aluminiowej, formując prostokąt. Zawijamy i odkładamy do lodówki.
Pierś kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i każdą przekrawamy wzdłuż na pół.
Następnie delikatnie rozbijamy tłuczkiem, najlepiej w woreczku, żeby nie poszarpać mięsa.
Rozbite piersi kurczaka przyprawiamy solą i pieprzem.
Masło wyjmujemy z lodówki i kroimy na 4 mniejsze prostokąty
Pasek masła układamy na cieńszym brzegu rozbitego kotleta i dość ciasno, zawijamy w podłużny walec.
Tak przygotowane kotlety, kolejno obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. *Dobrze panierujcie końcówki, żeby masełko nie wypłynęło podczas smażenia
Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej (tyle oleju żeby sięgał mniej więcej do połowy kotletów) i smażymy na złoty kolor z każdej strony.