Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łasuch to prosty w wykonaniu i efektowny deser składający się z kremu twarogowego z bananowym wnętrzem. Świetnie sprawdza się na codzienny podwieczorek, ale także i od święta. Całość zwieńcza słodycz polewy czekoladowej. Orzechy i migdały dodają przyjemnej chrupkości.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 198
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 264
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 198
Składniki
Przygotuj krem. W misce umieść twaróg, masło i oba rodzaje cukru. Ubij wszystko razem mikserem na najwyższych obrotach, do uzyskania jednolitej masy. Półmisek wyłóż folią aluminiową. Możesz także uformować samodzielnie półmisek, używając nieco grubszej warstwy folii. Napełnij naczynie przygotowanym wcześniej kremem. Na środku połóż wzdłuż dwa obrane banany. Całość przykryj folią i wstaw do lodówki na co najmniej godzinę.
Przygotuj polewę. W garnuszku roztop czekoladę w 5 łyżkach mleka. Ostudź i odstaw na bok do momentu, aż polewa zacznie powoli tężeć.
Złóż deser. Wyjmij krem twarogowy z lodówki i obróć całość do góry dnem. Zdejmij delikatnie folię aluminiową i zalej całość tężejącą powoli polewą. Natychmiast posyp orzechami i migdałami.
Łasucha włóż ponownie do lodówki na kilka godzin, do stężenia polewy. Deser podawaj na zimno.