Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodko - kwaśna marynata, słonawe pistacje, szczypta imbiru... takiej potrawie nie sposób się oprzeć!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 135
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 37
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 135
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 37
Składniki
Mięso umyć, pokroić na grubsze plastry i lekko rozbić. Miód mieszamy z sokiem i skórką z limonki, dodajemy oliwę, przyprawiamy solą i pieprzem i imbirem. Mięso wkładamy do zrobionej marynaty i odstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Następnie mięso panierujemy w białku i pistacjach i układamy na blaszce do pieczenia. Pieczemy około 20-30 minut w 200 stopniach (z termoobiegiem).