Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszyscy miłośnicy przetworów na zimę powinni skorzystać z pysznego przepisu na dżem agrestowy. Owoc działa korzystnie na trawienie, poprawia apetyt i dostarcza organizmowi wielu cennych witamin i mikroelementów. Nie zwlekaj, bo naprawdę warto!
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1740
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 105
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 62
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1740
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 105
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 62
Składniki
Na początku obierz agrest z szypułek i dokładnie go przepłucz. Pozostaw do osuszenia.
Wyciśnij sok z cytryny i odstaw go na później.
Do większego garnka wsyp cukier, zalej go wodą i przemieszaj. Ustaw naczynie na palniku i zagotuj. Pamiętaj, aby od czasu do czasu zamieszać.
Po chwili powinien powstać gęsty syrop. Gdy będzie się gotować, dodaj do niego agrest i sok z cytryny. Pomieszaj i dalej gotuj. Od czasu do czasu mieszaj.
Po godzinie dżem agrestowy powinien być gotowy (stężały, o odpowiedniej konsystencji). Gorący przełóż do słoików (porcjami, żeby szkło się ogrzało) i odwróć je do góry dnem. Odstaw tak do wystygnięcia.