Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyszedł sezon na zielone szparagi. Te wyjątkowo smaczne warzywa możecie wykorzystać na różne sposoby. Dodać do tarty, sałatki lub zaserwować z pieczonym mięsem. My polecamy zajadać je solo polane niezwykle kremowym sosem berneńskim. Wypróbujcie przepis, jesteśmy przekonani, że będziecie zachwyceni smakiem.
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 164
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 72
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1133
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 164
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 72
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1133
Składniki
Masło rozpuść i odstaw do przestudzenia.
Do garnuszka wlej wino oraz ocet. Dodaj szalotki i estragon. Całość trzymaj na małym ogniu do momentu, aż alkohol z wina odparuje. Następnie zdejmij z palnika i pozostaw do przestygnięcia.
Do ciepłej, ale nie gorącej mieszanki wina z octem dodaj żółtka i ubijaj na małych obrotach. Po chwili masa powinna zacząć gęstnieć, wówczas nie przestając miksować, wlej cienkim strumieniem rozpuszczone masło. Po 2-3 minutach sos powinien być gotowy.
Całość dopraw do smaku solą i pieprzem. Serwuj z zielonymi szparagami.