Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs. Przechowuję taki wywar w słoiku w lodówce nawet do kilku tygodni. Ten wywar jest na pieczonym boczku i nadaje się do grochówki, fasolowej, do bigosu lub fasolki po bretońsku i co tam sobie wymyślimy.
Garnek, sitko, szpatułka, słoik
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 293
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 123
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 110
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 148
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 293
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 123
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 110
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 148
Składniki
Może nie wygląda to apetycznie, ale definitywnie to sama kwintesencja smaku.
Zalewamy pozostały z pieczenia mięsa sos zagotowaną wodą w ilości 300-500 ml i zgarniamy brązową masę przyległą do papieru lub naczynia, w którym piekliśmy mięso za pomocą miękkiej szpatułki.
Zlewamy płyn przez przechylenie blachy do garnka, na którym umieszczamy sitko, aby otrzymać czysty wywar.
Wywar zagotowujemy w garnku, a następnie wlewamy do słoika uprzednio wyparzonego i zakręcamy pokrywkę.
Po wystudzeniu wstawiamy do lodówki i przechowujemy do kilku nawet tygodni. Używamy do zup i sosów oraz innych potraw.