Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i łatwe do zrobienia kotlety z piersi kurczaka z pieczarkami i tartym serem
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35709
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1210
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1758
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6015
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35709
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1210
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1758
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6015
        
        
                Składniki
mięso oczyszczamy z błonek i tłuszczu, dzielimy je na części tzn kroimy je wzdłuż, odcinamy polędwiczki
robimy marynatę z sosu sojowego i 2 łyżek wody, zanurzamy w niej mięso, odstawiamy na ok. 15-30 min.
w czasie marynowania się mięsa, kroimy w kostkę cebulę i pieczarki i usmaż na 2 łyżkach oleju do zrumienienia, następnie zalewamy 0,25 szklanki wody, doprawiamy solą i pieprzem i dusimy bez przykrycia do odparowania większości wody gdy pieczarki będą gotowe przekładamy je z patelni do talerza lub salaterki
mięso wyciągamy z zalewy i smażymy na tej samej patelni 2 min z jednej strony, następnie odwracamy kotlety i łyżką nakładamy na wierzch każdego kotleta pieczarki i sypiemy serem, dusimy pod przykryciem! ok. 2 min. aż ser się rozpuści nadmiar sosu i pieczarek uzywamy do polania ziemniaków lub ryżu