Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka grecka Magdy Gessler powinna składać się przede wszystkim ze świeżych warzyw. Warto zadbać o to, aby były one pokrojone w dość spore kawałki. Całość trzeba doprawić oregano, które dodaje aromatu.
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 976
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 201
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 976
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 201
Składniki
Opłucz głowkę sałaty pod bieżącą wodą, a następnie porwij ją na kawałki. Wyłóż na głęboki półmisek. Teraz opłucz i osusz rukolę, urozmaicając swoją sałatkę. Pomidory opłucz, a następnie pokrój na ósemki. Rozłóż równomiernie na sałacie i rukoli. Ogórek zielony pokrój na średnie kawałki. Mogą być też półplasterki. Cebulę czerwoną posiekaj w piórka.
Wszystkie warzywa rozłóż równomiernie na sałacie i pomidorach. Teraz pokrusz w ręku ser feta nad półmiskiem. Dołóż oliwki, równomiernie rozrzucając je po naczyniu. W małej miseczce lub szklance pomieszaj oliwę z oliwek z octem winnym. Posól i popieprz. Polej swoją sałatkę. Na koniec dopraw całość odrobiną oregano.