Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żurek to prócz jajek niezastąpiona potrawa na wielkanocnym stole. Żeby wyszedł Wam perfekcyjnie, ugotujcie go na domowym zakwasie. Samodzielnie przygotowanie trwa dosłownie 5 minut. Później musicie tylko przez następne 5 dni, raz dziennie go zamieszać i gotowe. Proste prawda?
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 65
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 190
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 70
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 65
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 190
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 70
Składniki
Mąkę przesyp do słoika. Dodaj do niej wodę i dokładnie wymieszaj, aby nie było żadnych grudek.
Ząbki czosnku obierz i delikatnie spłaszcz nożem. Wrzuć do słoika wraz z liśćmi laurowymi oraz zielem angielskim. Ponownie wszystko wymieszaj.
Słoik przykryj gazą i odstaw na 5 dni w ciepłe miejsce. Pamiętając, aby codziennie przemieszać zawartość.
Gotowy zakwas przelej do butelki i przechowuj w lodówce.