Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z wiaderka jest niezwykle puszysty, delikatny i maślany. Dodatkowym atutem to fakt, że jego przygotowanie jest banalne. Wystarczy zmieszać ze sobą kilka prostych składników i gotowe. Aby ciasto pięknie wyrosło, trzeba pamiętać o tym, aby nie otwierać przez cały czas pieczenia drzwiczek piekarnika.
Tortownica o średnicy 24cm
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 4645
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 268
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 792
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1123
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 353
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 4645
Sobota - to czas na grillowanie. Prosty przepis na smakowity kociołek pełen r...
Odsłon: 268
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 792
Efekt chrupkości najłatwiej uzyskać dodając więcej oleju do smażenia, i tak o...
Odsłon: 1123
Czyli neapolitańska mozzarella w karocy. Uwaga! bardzo syta przekąska.
Odsłon: 353
Składniki
Masło rozpuść i odstaw do przestudzenia - powinno być chłodne, ale nadal płynne.
W dużej misce umieść wszystkie składniki. Za pomocą rózgi lub sylikonowej szpatułki dokładnie wymieszaj.
Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wylej do foremki masę.
Sernik piecz przez 20 minut w 190 stopniach Celsjusza. Następnie zmniejsz temperaturę do 150 stopni i piecz przez 30 minut. Po tym czasie ponownie zmniejsz temperaturę, tym razem do 120 stopni i trzymaj ciasto przez kolejne 30 minut.
Sernik studź w piekarniku przy uchylonych lekko drzwiczkach.