Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kwaskowy, trochę słodkawy, a przede wszystkim bardzo orzeźwiający kompot. Smak lata zamknięty w słoiku na zimowy czas.
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2540
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 295
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4354
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2540
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 295
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4354
Składniki
Agrest dokładnie myjemy i odcinamy szypułki. Litrowe umyte słoiki wypełniamy do 2/3 wysokości słoika owocem, następnie wsypujemy cukier (3-4 łyżki na litrowy słoik), wsypujemy jeszcze 2-3 garści agrestu i zalewamy wodą (3/4 wysokości słoika). Słoiki mocno zakręcamy, wkładamy do dużego garnka, na dno kładziemy szmatkę i zalewamy chłodną wodą. Słoiki gotujemy ok. 30 min.