Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dżem który zimową porą rozpieści smakiem,aromatem oraz słonecznym kolorkiem :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Miechunki wyjąć z suchych osłonek,dokładnie umyć i pokroić w ćwiartki. Mango umyć,obrać,usunąć pestkę i pokroić w kostkę . Kiwi umyć,obrać i pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki przełożyć do garnka,dolać około 1/2 szklanki wody i wstawić na mały ogień . Gotować co jakiś czas mieszając.Dodać cukier (ilość wg uznania ). Gdy owoce zaczną się rozpadać można dodatkowo zblendować dżem. Gotować jeszcze przez chwilę do uzyskania pożądanej konsystencjii a następnie przełożyć do słoiczków i odstawić do góry dnem do wystudzenia lub zapasteryzować. Smacznego :)