Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie przepisy lubimy najbardziej - nieskomplikowane i bardzo podatne na modyfikacje. Tarta z porami to prosty pomysł na lunch lub szybki obiad dla całej rodziny. Zamiast kruchego ciasta, możecie wykorzystać gotowe ciasto francuskie. Możecie również eksperymentować z przyprawami, aby za każdym razem osiągnąć nieco inny efekt.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1178
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4833
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1481
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1178
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4833
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1481
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni.
Ciasto rozwałkuj na papierze do pieczenia, a następnie ułóż je równo w okrągłej formie do pieczenia. Nadmiar ciasta odetnij. Nakłuj je równomiernie widelcem.
Połóż na cieśnie suchą fasolę i przykryj papierem do pieczenia. Piecz około 15 minut. Wyciągnij z piekarnika, pozbaw fasoli i pergaminu.
Cebulę drobno posiekaj, rozgrzej masło na patelni i podsmaż cebulę, aż będzie złoto-brązowa. Por pokrój w paseczki i dodaj na patelnię. Przypraw i chwilę smaż. Po paru minutach wlej wino. Smaż około 20 minut, aż wino wyparuje.
Do miski wbij jajka, dodaj śmietanę i mleko. Dopraw solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Por wyłóż na tartę równomiernie i zalej mleczno-jajeczną-śmietanową masą. Ser pokrój na drobne kawałki i ułóż na wierzchu. Piecz około 25 minut. Podawaj z zieloną sałatką.