Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy na maślance z jabłkami
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 136
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 37
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 136
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 37
Składniki
- Maślankę, mąkę, jajko, cukier puder oraz sodę miksujemy. - Jabłko obieramy kroimy w kostkę, dodajemy do ciasta. - Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką lub małą chochelką nakładamy ciasto. - smażymy na zloty kolor z każdej strony na średnim ogniu. - Wyciągamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Posypujemy cukrem pudrem.