Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 56
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 56
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 61
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
do rondla wlac troche oleju,wrzucic posiekaną cebule i zeszklic
do tego dodać ryż i przesmazyc az bedzie przezroczysty
dodac kostki bulionowe,szklanke wody i dusić
pomidory obrać ze skórki .pokroic w kostkę i dodac do rondla
por,seler i czosnek równiez dodac i dusic ,mieszając
papryke pokroic w kostke ,szynke w plasterki i dodać do rizotta
doprawic ,sola ,pieprzem i maggi,na koniec dodac bazylie i natke pietruszki,chwile podusic
Czasami do rizotta dodaje zamiast szynki gotowane mięso,zmielone lub posiekane,a zamiast mesa mozna dodać świezych grzybów,najlepiej leśnych