Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis otrzymałem od Bogusi K. Bardzo smaczna rolada ,prosta i szybka w przygotowaniu. Filet z kurczaka jest bardzo soczysty. Rewelacyjnym uzupełnieniem jest sos czosnkowy wymieszany z suszonymi ziołami.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1924
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1618
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2561
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1924
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1618
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2561
Składniki
Cebule kroimy w kostkę.
Pieczarki kroimy na plasterki. Razem z cebulą dusimy na łyżce masła. Odparowujemy z nadmiaru płynu ,doprawiamy solą i pieprzem.
Filet z kurczaka cienko kroimy na plastry.
Ciasto rozwijamy ,oprószmy przyprawą do kurczaka ,układamy mięso na całej długości (zostawiamy 2 cm wolnego miejsca przy krótszym boku ciasta). Kurczaka posypujemy przyprawą do kurczaka.
Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Połową ilości sera posypujemy mięso.
Na ser wykładamy podsmażone pieczarki.
Na pieczarki wysypujemy resztę sera. Zwijamy roladę (od krótkiego boku) i przekładamy do keksówki.
Roladę smarujemy rozkłóconym jajkiem. Pieczemy 40 min w temperaturze 180°C. Podajemy z sosem czosnkowym.