Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis otrzymałem od Bogusi K. Bardzo smaczna rolada ,prosta i szybka w przygotowaniu. Filet z kurczaka jest bardzo soczysty. Rewelacyjnym uzupełnieniem jest sos czosnkowy wymieszany z suszonymi ziołami.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3572
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3778
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 339
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 617
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3572
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3778
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 339
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 617
Składniki
Cebule kroimy w kostkę.
Pieczarki kroimy na plasterki. Razem z cebulą dusimy na łyżce masła. Odparowujemy z nadmiaru płynu ,doprawiamy solą i pieprzem.
Filet z kurczaka cienko kroimy na plastry.
Ciasto rozwijamy ,oprószmy przyprawą do kurczaka ,układamy mięso na całej długości (zostawiamy 2 cm wolnego miejsca przy krótszym boku ciasta). Kurczaka posypujemy przyprawą do kurczaka.
Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Połową ilości sera posypujemy mięso.
Na ser wykładamy podsmażone pieczarki.
Na pieczarki wysypujemy resztę sera. Zwijamy roladę (od krótkiego boku) i przekładamy do keksówki.
Roladę smarujemy rozkłóconym jajkiem. Pieczemy 40 min w temperaturze 180°C. Podajemy z sosem czosnkowym.