Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli jesteś na diecie niskowęglowodanowej lub po prostu preferujesz lekkie, lecz pożywne posiłki z dużą zawartością dobrego tłuszczu, białka i wartości odżywczych, polecamy sałatkę z pomidorami i mozzarellą. Sałatkę możesz jeść samodzielnie lub jako dodatek do innych dań. Aby przekąska stała się bardziej chrupiąca, dorzuć łyżkę prażonych na suchej patelni pestek słonecznika lub dyni.
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 260
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 260
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Umyj rzodkiewki, rukolę i pomidorki. Rzodkiewki pokrój w plasterki, a pomidorki na połowy. Umieść warzywa w misce. Jajka ugotuj na twardo w osolonej wodzie, po czym wystudź, obierz i pokrój na połówki lub ćwiartki. Cebulę obierz, pokrój w piórka lub półplasterki, zasyp solą, wymieszaj i pozostaw na 5 minut, aby zmiękła. Umieść wszystkie przygotowywane wcześniej składniki w misce.
W miseczce umieść olej, wodę, ocet oraz pieprz. Energicznie wymieszaj widelcem, aby uzyskać klarowną konsystencję. Polej sosem sałatkę i dokładnie, choć delikatnie wymieszaj, aby żółtka jaj nie wypadały z białek. W razie potrzeby dodaj więcej soli. Sałatkę przełóż do salaterek i podawaj.