Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń może być podawana na zimno z pieczywem, a także na ciepło z surówkami.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 165
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 22
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 95
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 429
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19584
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 165
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 22
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 95
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 429
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19584
Składniki
Cebulę i czosnek pokroić w kostkę. Zeszklić na oleju. Lekko posolić. Mięso mielone wymieszać z jajkiem i bułką tartą. Dodać cebulę i czosnek. Przyprawić solą i pieprzem.
Pieczarki pokroić w plasterki. Przysmażyć na oleju. Lekko posolić. Mięso mielone rozłożyć w formie prostokąta na folii aluminiowej. Boczek pokroić w plastry. Ułożyć na mięsie, na wierzch dodać pieczarki.
Zwinąć jak roladę. Wierzch posmarować 2 łyżkami oleju. Obsypać słonecznikiem. Zwinąć w folię.
Wstawić do piekarnika na ok.30-35 min 180st. Po tym czasie rozwinąć folię i piec jeszcze ok.15-20 min.