Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 147
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 147
Składniki
Mięso umyć osuszyć, pokroić w plastry i delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa.
Z oliwy soli pieprzu, kurkumy i przyprawy do grilla przygotować marynatę i natrzeć nią mięso. Tak przygotowane wstawić na noc do lodówki.
Piec na grillu, aż mięso będzie miękkie. Trzeba jednak uważać i przewracać je od czasu do czasu, żeby się nie przypaliło.
Podawać na przykład z grillowanymi batatami i ogórkiem konserwowym. Smacznego!