Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy kebab możesz przygotować na dwa sposoby. Aromatyczne mięso jest tu najważniejszym składnikiem, dlatego warto poświęcić mu trochę czasu. Pierwszy sposób to umieszczenie kilku patyczków do szaszłyków na połówce cebuli i układanie filetów z kurczaka jeden na drugi. Drugi to tradycyjne pieczenie mięsa. Możesz również wybrać najszybszą wersję, która wymaga sięgnięcia po mięso mielone. Każdy sposób wymaga wyłącznie przygotowania marynaty i rozgrzania piekarnika. Sprawdź, jakie dodatki wybrać do tego mięsa.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1803
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17890
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1933
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1803
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17890
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1933
Składniki
Mięso posól i popieprz z każdej strony. Natrzyj marynatą, a następnie zmiel w maszynce do mielenia mięsa. Całość wstaw do lodówki na minimum 20-30 minut.
Po tym czasie podsmaż mięso na patelni razem z cebulą i fasolą. Smaż do momentu aż kurczak ładnie się zrumieni.
W tym czasie przygotuj warzywa. Posiekaj cebulę czerwoną, kapustę pekińską, obrany ogórek zielony oraz pomidora.
Zrób też sos czosnkowy. Majonez dokładnie wymieszaj z jogurtem. Dopraw koperkiem, solą i pieprzem.
Bułkę typu pita (albo inną podobną) przekrój wzdłuż. Wysmaruj sosem czosnkowym. Ułóż dodatki, a na końcu mięso podsmażone z fasolą.