Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcesz przełamać tradycyjne smaki dań obiadowych? Oto kotlety mielone z kiszonym ogórkiem, które urozmaicone są kwasowośnym akcentem. Przygotowanie samego mięsa niczym nie różni się od tradycyjnego. Zobacz ten prosty przepis!
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 186
Składniki
Jeśli masz mięso mielone w kawałku, trzeba je zmielić z pomocą maszynki. Następnie umieść je w dużej misce. Dołóż jajka, majeranek, sól, pieprz i 2 łyżki bułki tartej. Pozostała będzie służyć do panierowania.
Ogórki kiszone posiekaj drobno. Możesz też zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Odsącz z puszczonego soku i dodaj do mięsa.
Cebulę obierz, umyj, a następnie pokrój w kostkę. Podsmaż na patelni z odrobiną tłuszczu. Kiedy cebula się zeszkli, dodaj do mięsa mielonego.
Dwa ząbki czosnku obierz, przeciśnij przez praskę i także dołóż do mięsa z dodatkami.
Wymieszaj wszystkie składniki, wyrabiając masę rękoma. Uformuj kotlety. Panieruj każdy kawałek mięsa w bułce tartej, a następnie smaż na mocno rozgrzanej patelni z jednej i drugiej strony. Po kilka minut powinno wystarczyć, kotlety się zarumienią. Podawaj z ziemniakami, purée lub pieczonymi batatami.