Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste ,szybkie i smaczne danie.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 905
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4542
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1160
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 519
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 905
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4542
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1160
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 519
Składniki
Udka z kurczaka płuczemy ,oczyszczamy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Oprószamy solą i pieprzem ,obtaczamy w mące i chwilę podsmażamy na rozgrzanym oleju. W rondelku podgrzewamy bulion ,dodajemy liść laurowy ,wkładamy podsmażone udka ,zagotowujemy ,zmniejszamy płomień i dusimy 10 min. Wyjmujemy udka ,dodajemy śmietanę wymieszaną z płaską łyżką mąki i posiekanym koperkiem ,dokładnie mieszamy (najlepiej zdjąć z ognia). Udka ponownie wkładamy do sosu i dusimy jeszcze 15 min na wolnym ogniu. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.