Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma to jak domowe słodkości :) Odkurzony przepis z dawnych lat - słodkie wspomnienie dzieciństwa.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34162
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1364
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113600
Składniki
Margarynę, mleko i cukier zagotowujemy i studzimy. Dzielimy na dwie części. Do każdej dodajemy po jednej szklance mleka w proszku. Po czym do pierwszej wsypujemy trzy łyżki kakao, a do drugiej trzy dodatkowe łyżki mleka w proszku. Obie masy dokładnie miksujemy i rozsmarowujemy na przemian po waflu. Powinny powstać dwie warstwy jasne i dwie ciemne. Wafle dociskamy deską do krojenia i wstawiamy do lodówki na godzinę. Po wyjęciu kroimy według upodobania.