Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każda masa, którą wcześniej przekładałam wafle, nie odpowiadała mi. Najgorsza była z dodatkiem mleka w proszku. Robiłam kolejne próby aż wreszcie ją znalazłam. TA, ŻADNA INNA !!!
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
Składniki
Miękkie masło miksujemy na "puch". Stopniowo, po łyżce dodajemy masę kajmakową. Na końcu, dodajemy po łyżce kwaśnej śmietany. Śmietanę oczywiście można pominąć, ale masa jest dla mnie za słodka, a śmietana poprawia jej smak. Wafle po przełożeniu masy owijamy folią lub papierem do pieczenia i przyciskamy deską. Odstawiamy na 3-4 godziny. Przed podaniem -kroimy.