Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wątróbka to element, który rzadko pojawia się na naszych stołach. A szkoda - to cenne źródło chociażby żelaza. Smażona wątróbka to świetny sposób nie tylko na problemy zdrowotne, ale na pyszny obiad. Tym razem mamy dla was tradycyjnie przygotowaną wątróbkę, która - przygotowana w ten sposób - zachwyci również tych, którzy nie byli dotąd przekonani do jej smaku.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2270
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 145
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 191
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 193
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2270
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 145
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 191
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 193
Składniki
Wątróbkę oczyścić z żyłek i błonek, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Cebulę pokroić w piórka.
Na patelni rozgrzać olej i masło, dodać cebulę smażyć na średnim ogniu aż zmięknie około 6-8 minut.
Rozsunąć cebulę, zwiększyć ogień, na patelnię położyć wątróbkę, obsmażyć z obu stron aż się zetnie.
Zmniejszyć ogień, przykryć patelnię i dusić całość jeszcze kilka minut, wątróbka powinna pozostać lekko różowa w środku. Przed podaniem doprawić solą i pieprzem. Podawać z ulubionymi dodatkami, na przykład ziemniakami i ogórkiem kiszonym.