Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane czereśnie w zimie można użyć do zrobienia ciasta z kruszonką lub gofrów. Syrop natomiast po rozcieńczeniu będzie świetną bazą do kompotu czy lemoniady.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11909
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 118
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8610
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155364
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1165
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11909
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 118
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8610
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155364
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1165
Składniki
Czereśnie dokładnie umyj, osusz i wydryluj. Przełóż do czystych i suchych słoików.
Wodę zagotuj wraz z cukrem i od momentu, aż zawrze, trzymaj na ogniu jeszcze przez 5 minut.
Czereśnie zalej syropem cukrowym do ¾ wysokości słoika i szczelnie zamknij. Pasteryzuj przez około 20 minut, po czym słoiki odwróć do góry dnem i pozostaw w takiej pozycji na co najmniej jeden dzień.