Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszone z miodem ciemne winogrona z własnego ogrodu.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3979
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415548
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2606
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3979
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415548
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2606
Składniki
W garnku mieszam wodę z solą i miodem, do połączenia składników.
Umyte winogrona układam w słoju przesypując przyprawami. Zalewam przygotowaną zalewą, zamykam. Pozostawiam w temperaturze pokojowej 4-5 dni. Następnie przechowuję w chłodnym miejscu. Im dłużej przechowujemy tym są bardziej wytrawne.