Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmienie (pielmieni) to potrawa, która pochodzi z terenów wschodnich- dokładnie z Syberii. Ze względu na ostre warunki pogodowe, danie to cieszyło się bardzo dużym powodzeniem. Syberyjskie kobiety przyrządzały je dla swoich mężczyzn wybierających się na połów ryb lub polowanie.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 54
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 54
Składniki
Wykonanie ciasta: Z podanych składników zagnieść ciasto i cienko rozwałkować. Wycinać małą literatką kółka. Wykonanie farszu: Cebulę, wędlinę i mięso zmielić, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Nakładać na wcześniej przygotowane ciasto formując pielmienie (zlepiać jak pierogi).
Gotować w osolonej wodzie około 10 minut. Pielmienie podawać np. z rosołem, sosem lub polane klarowanym masłem.